Gość Agnieszka z Hajnówki Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Witam.Moje pytanie dotyczy mojej 2,4miesięcznej córeczki.Córka ma bardzo dużą przepuklinę pępkową oraz rozstęp prostych mięśni brzucha.Chirurg po zbadaniu powiedział że to kwalifikacja operacyjna jednak kazał jeszcze poczekać i obserwować pępek(jak szybko się powiększa).I tu nasuwa się moje pytanie:czy podczas zabiegu przepukliny lekarze zoperują też rozstęp mięśni brzucha?Czy u tak małego dziecka to duże ryzyko,a jeśli takie jest to z czym się wiąże?Czy blizna jest duża po takim zabiegu?Bardzo proszę o odpowiedź i z góry dziękuję. Zmartwiona mama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 czy podczas zabiegu przepukliny lekarze zoperują też rozstęp mięśni brzucha? - wszystko zależy od decyzji chirurgów w czasie zabiegu, najczęściej w czasie zabiegu podejmuje się takie decyzje i najczęściej taki rozstęp też się zaopatruje Czy u tak małego dziecka to duże ryzyko,a jeśli takie jest to z czym się wiąże? - operacja raczej jest standardowa i nie przejawia dużego ryzyka operacyjnego Czy blizna jest duża po takim zabiegu? - jeśli zostanie wykonana plastyka rozstępu mięśni prostych brzucha to niestety, ale rana pooperacyjna, a później blizna będzie duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi