Gość Ona22lata Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Witam, około 2 dni temu miałam lekkie problemy z wypróżnianiem się (zaparcie), zwykle nie mam problemów z wypróżnianiem, załatwiam się raz dziennie. Wspomniane wcześniej zaparcie podrażniło mi ściankę odbytu i zauważyłam lekkie ślady krwi na papierze toaletowym. Zdarzało mi się to już parę razy, ale stwierdziłam że to jak zwykle podrażnienie od papieru toaletowego przy wycieraniu. Prowadzę dość aktywny tryb życia i odżywiam się zdrowo (odnoszę się do czytanych postów na temat hemoroidów) więc na pierwszy rzut oka nic nie wskazywałoby na objawy hemoroidów, jednak muszę dodać że często noszę stringi, wiem także że przyczyniły się do podrażnienia tego zatarcia w okolicach odbytu co zaowocowało dziwnym guzkiem... Jest on wielkości tabletki i swędzi... Zaczęłam go odkażać i smarować maścią Tribiotyk z antybiotykiem. Po tym smarowaniu objawy swędzenia ustały, guzek utrzymuje się dopiero jeden dzień (zauważyłam go dziś nad ranem). Nie boli mnie, ani nie przeszkadza przy siedzeniu jednak swędzi póki nie posmaruję go maścią. Dodam że w najbliższej rodzinie mama nabawiła się hemoroidów w wieku 30 lat gdy była ze mną w ciąży. Nie ma jednak jakiś groźnych objaw, tylko raz na jakiś czas jej wyskakuje guzek podczas zaparć a potem się chowa z powrotem. Czy mam udać się do lekarza pierwszego kontaktu, czy spróbować samodzielnie wyleczyć guzka i obserwować go czy maleje póki co? Proszę o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Takie objawy jak Pani opisuje są objawami hemoroidów, jest to zapewne guzek krwawnicowy. Dobrze by było w tej sprawie skonsultować się z chirurgiem. On na pewno dobierze odpowiednie leki i zaleci właściwe postępowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Zobacz choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi