Gość Dagmara Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 WITAM! W wyniku badania usg kolana stwierdzono : - zwiększona ilość bezechowego płynu w zachyłku nadrzepkowym, -przerost i zwłóknienie fałdów zarzepkowych, -znaczna ilość płynu w przedziale przyśrodkowym stawu, -zmiany malacyjne chrząstek stawowych kłykcia bocznego. Lekarz po badaniu stwierdził że bez operacji się nie obejdzie i wyznaczył mi termin. Byłam tak zaskoczona że nie spytałam o kilka rzeczy, a mianowicie: -na czym polega zabieg i jak się fachowo nazywa? -jaka jest czasowa niezdolność do pracy? -czy po zabiegu jest potrzebna rehabilitacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 -na czym polega zabieg i jak się fachowo nazywa? Prawdopodobnie ortopedzie chodzi o wykonanie zabiegu artroskopowego czyli wziernikowania kamerą jamy stawu kolanowego połączonego z zabiegiem oczyszczenia tego stawu z martwiczych tkanek przerostowych i uszkodzonych chrząstek -jaka jest czasowa niezdolność do pracy? Około miesiąca po zabiegu, wszystko zależy od tego co zostanie znalezione patologicznego w stawie i jaki zabieg zostanie wykonany -czy po zabiegu jest potrzebna rehabilitacja? Zazwyczaj taki zabieg się zaleca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler2 Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 -czy po zabiegu jest potrzebna rehabilitacja? Zazwyczaj właśnie rehabilitację po takich zabiegach się zaleca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi