Gość Zofia Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Miałam rozległe zapalenie otrzewnej po operacji ( zakażenie rany escherichia coli). Powstała ogromna przepuklina, którą zoperowano 4 lata temu zakładając siatkę. Siatka nie trzymała, wobec czego przeszłam druga operację. Obecnie znowu mam przepuklinę w podbrzuszu, obniżone wszystkie jelita o około 20cm. Od miesiąca mam bez przyczyny bardzo silne kilkugodzinne bóle w nadbrzuszu ( po interwencji pogotowia w szpitalu podano mi morfinę i bez USG wysłano do domu) .Nikt z lekarzy, którzy mnie konsultowali nie chce mnie operować, twierdząc, że kolejnej siatki nie ma do czego przyszywać, a ja obecnie z powodu bólu dołu brzucha nie mogę chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Trzeba udać się do ośrodka, w którym wszczepia się siatki specjalistyczne, bezpośrednio stosowane śródotrzewnowo. Trzeba na ten cel uzyskać odpowiednie fundusze z NFZ. Siatka taka, którą można założyć od strony otrzewnej kosztuje około 8-12 tys. Musi Pani znaleźć taki ośrodek i zapewne tylko przy zastosowaniu takiej siatki będzie możliwe zaopatrzenie ponowne tej wznowy przepukliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi