Gość Patryk Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Witam!. Na początku chciałbym powiedzieć , że przytrafiło mi się zdaje 3 razy . Kiedyś hm, jakies 2 lata miałem krwawienie z odbytu tzn. Po wypróżnieniu na papierze , miałem świeżą krew , poszedłem do lekarza rodzinnego i on skierował mnie do chirurga , jednak nie poszedłem.... myśle , że to przez uczucie wstydu. Tego roku pojawił mi się coś w stylu **prysza przy odbycie , był zakonczony takim bialym czymś tak jak czasem są pryszcze jednak gdy napisałem mięsnie odbytu(tak jakbym chcial oddać kał) w środku pojawiało się takie coś zielonego jakby zyła, porobiłem rumiankiem i znikneło . dwa miesiące później czyli dzisiejszego dnia , zauwazyłem zgrubienie po jednej stronie odbytu ( nie wygląda to ani jak pryszcz a ni nic) po porostu jakby leciutko spuchło mi ta skóra koło odbytu , jest troche bolesne gdy dotykam , a w środku odbytu gdy rozszerze zwieracze i naręze mienie odytu to wychodza bodajże 3 takie **pryszcze zakonczone takim białym czymś niewiem jak to nazwa. Wybieram sie do chirurga , jednak chcialbym wiedziec na co moge się przygotowac ps. teraaz nie boli mnie przy oddawaniu kału ani nie krwawie.z odbytu Pozdrawiam i dziękuje z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 To prawdopodobnie właśnie żylaki odbytu czyli hemoroidy. Na pewno trzeba w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem. On po badaniu wyjaśni czym są zmiany i jakie powinno być dalsze postępowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Zobacz choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi