Gość Kasia Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Witam, klika dni temu zaczęły mnie bolec okolice kości ogonowej- kilka razy wcześniej bolało mnie już tam, ale był to delikatny ból, który zlekceważyłam. Tym razem jednak zaczęło boleć na tyle, że utrudniało mi to poruszanie, w nocy ledwo spałam, bo nie umiałam znaleźć pozycji, nie umiałam się obracać, poszłam do lekarza rodzinnego, zapisał mi xefo rapid, ból po leku był o wiele mniejszy ale na krótko. Dodatkowo pojawiło się tam zgrubienie i zaczerwienienie. Poszłam do chirurga, zapisał mi antybiotyk forcid, powiedział że powinno mi się to samo *rozejść* albo pęknąć, jeśli nie, konieczny będzie zabieg. No i dzisiaj właśnie mi pękło, wyciekł taki krwisty płyn, mam wrażenie, że nie do końca. Czym to powinnam przemywać, jak o to dbać, żeby mi się wyleczyło bez żadnej infekcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 To zapewne zropiałą torbiel krzyżowa. Ranę po pęknięciu myć wodą z mydlinami oraz wykonywać 2-3 razy dnia okłady na Rivanolu. W poniedziałek pilnie skonsultować się z chirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi