Gość Wojtek Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Mam pytanie od jakiegos czasu nie moge okreslic jakiego mam dziwna narosl na odbycie nie boli nic nie jes nie krwawi co to moze byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Może to polip, może zwłókniały lub zwykły żylak trudno ocenić bez badania. Należy z tym problemem zgłosić się do lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Od kilku dni wyczowam w okolicach odbytu biala narosl., ktora nie boli, nie swedzi, nie piecze, nie widac krwi. Co to moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Trudno ocenić bez badania. Może to być jakiś polip, zwłókniały żylak, brodawka skórna. Trzeba w tej sprawie skonsultować się najlepiej z chirurgiem, który po badaniu wyjaśni czym może być ten guzek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ola Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Od ponad dwóch lat mam na odbycie narośl.Nie boli mnie to, czasem tylko odczuwam drobne swędzenie. podejrzewam, ze moze to byc żylak. Mam 18 lat, wiec mam duzo pytań i wątpliwości. Czy mogę z tym udać sie do zwykłego chirurga do szpitala ? nie bedzie na mnie patrzył jak na kosmitkę ? Chciałabym sie takze dowiedziec czy usunięcie tego moze byc juz podczas pierwszej wizyty, tak od razu czy jednak trzeba bedzie isc na to nieprzyjemne spotkanie drugi raz? Jak wygląda taki zabieg? Jest bolesny ? długo trwa? czy dużo przy tym jest osób ?jest to dla mnie bardzo krępujące. Z góry dziekuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Czy mogę z tym udać sie do zwykłego chirurga do szpitala ? - wystarczy skonsultować się z chirurgiem nie bedzie na mnie patrzył jak na kosmitkę ? - na pewno nie Chciałabym sie takze dowiedziec czy usunięcie tego moze byc juz podczas pierwszej wizyty, tak od razu czy jednak trzeba bedzie isc na to nieprzyjemne spotkanie drugi raz? - raczej pierwsza wizyta to badanie i dopiero potem po badaniu będzie podjęta decyzja co do dalszego postępowania (następna ewentualna wizyta) Jak wygląda taki zabieg? - wszystko zależy od tego czym jest ta zmiana, może uda się ją leczyć za pomocą środków farmakologicznych Jest bolesny ? długo trwa? czy dużo przy tym jest osób ? - patrz wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KAMILA Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Witam mam problemy z okolicą odbytu, a mianowicie w ciązy mialam hemoroidy i jest juz 1,5roku po porodzie a ja mam w około całego odbytu straszne narośla nie bolą mnie ale są strasznie dokuczliwe czasem swędzą najgorzej jest podczas oddawania stolca martwie sie tym bo to nie znika robilam juz wszystkie mozliwe domowe sposoby : nasiadowki z kory dębu itd i rowniez masci ale to nie znika. Mam bardzo często bóle brzucha i wzdęcia jest to bardzo nieprzyjemne, jest to wstydliwe ale te narosla zatykaja mi odbyt i jest mi ciezko i z wielkim bolem oddaje gazy jak mam wzdecia i przy oddawaniu stolca tez okrobny bol.Czasami niewiadomo skad lapie mnie straszny bol -skurcz brzucha az musze przykucnac.Pomocy:(:( Co mam robic? mieszkam w Irlandii i nie wiem jaki lekarz tutaj sie tym zajmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Juno28 Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Hemoroidy jak nic, idź z tym do lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi