Gość jaga Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Doznałam dziwnego urazu. Siedziałam dłuższą chwilę po *turecku* a gdy chciałam wyprostować nogi, w lewym kolanie mi coś jakby wyskoczyło i zaraz wskoczyło na miejsce. To było takie uczucie jakby mi coś chciało wyjść zewnętrznym bokiem kolana. Od razu pojawił się straszny ból, który trochę zmalał jednak cały czas się utrzymuje. Kolano zgina się i nie jest spuchnięte, jednak przy każdym ruchu strasznie boli, w bezruchu też choc trochę mniej. Kilka lat temu miałam podobny przypadek, jednak wtedy ból szybko zniknął. teraz nie ustępuje. Dodam, że mam 26 lat, nie trenuję nic wyczynowo. Czy wymaga to interwencji lekarskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Jeśli ból w przeciągu 1-2 dni nie ustąpi najlepiej w tej sprawie skonsultować się z ortopedą. Taki ból może świadczyć o uszkodzeniu więzadła lub więzadeł stawu kolanowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaga Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Byłam u lekarza i faktycznie okazało się, że mam naderwane więzadło. Mam przez 2-3 tygodnie trzymać nogę w stabilizatorze z szyną. Lekarz wspominał też o jakiś ćwiczeniach mięśnia czterogłowego uda (napinanie kolana), jednak nie dopytałam czy mam je robić już teraz, czy dopiero po wyjęciu nogi ze stabilizatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Raczej dopiero po wyjęciu nogi ze stabilizatora. Jednak najlepiej jeszcze w tej sprawie skonsultować się ponownie z ortopedą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi