Gość Monika Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Witam, mam nastepujascy problem. Wczoraj zlapal mnie mocny bol po prawej stronie ok 15 cm od biodra w tyl na wysokosci biodra i promieniowal na przod. Zazylam leki przeciwbolowe i troche minelo, ale przeszlo tez na lewa strone na wysokosc jajnika. Wieczorem byl spokoj, mozliwe tylko niewielkie uklocia czasami. Dzis od rana boli kregoslup i delikatnie pobolewa prawa strona na wysokosci jajnika. Nie mialam ani goraczki, ani bolu nie do zniesienia, nie mialam braku apetytu, zaparc, biegunki. Nie bolalo mnie dajac noge w gore ani dociskajac do brzucha. Bolalo tylko w momencie gdy siadalam. Moje pytanie - Czy powinnam jak najszybciej udac sie do lekarza?? Boje sie, ze to wyrostek - zreszta tak mnie strasza ludzie... Dodam, ze mieszkam w malej wiosce i wczoraj bedac u lekarza pierwszego kontaktu termin byl na za tydzien, wiec jesli to podejrzenie wyrostka pojade pilnie do duzego miasta. Prosze o pomoc. Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Trudno mi określić co się dzieje bez bezpośredniego badania. W rozpoznaniu zapalenia wyrostka robaczkowego najważniejsze jest badanie ręką przez lekarza. Może to zapalenie wyrostka robaczkowego, ale także może to być ból związany z patologią w zakresie dróg moczowych, kręgosłupa czy też narządu rodnego. Musi Panią bezpośrednio zbadać lekarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi