Gość Mateusz Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Witam, mam 19 lat i od dłuższego czasu mam problem z moim członkiem.. Chodzi tutaj głównie o to, że kiedy miałem 13 lat nie mogłem ściągnąć napletka. Przez 6 lat jakoś sobie z tym radziłem postanowiłem się tym zająć i zacząłem się tym interesować, teraz zamiast problemu ze ściągnięciem napletka jest problem inny. Gdyż przy ściąganiu skórki jest tak jakby scalone jakaś nitka nie wiem dokładnie jak to opisać. I co to jest.. Wiem, że ona blokuje żebym skórę ściągnął dalej.. Okazało się że nie mogłem także wrócić spowrotem napuchło w okolicach żołędzia poszedłem do specjalisty i jakoś udało mu się to schować wszystko jest ok. Ale co zrobić aby mieć wszystko sprawne? Mowa o tej nitce.. Gdyż skróry poza żołędziem nie mogę dać niżej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Ta *nitka* w dolnej części napletka to naturalnie występujące wędzidełko powrózka nasiennego łączące napletek z żołędzią. W przypadku zbyt krótkiego wędzidełka może występować problem z należytym ściągnięciem napletka z żołędzia. Trzeba w tej sprawie udać się do urologa. czasami w przypadku zbyt krótkiego wędzidełka należy wykonać zabieg plastyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi