Gość Aleksandra Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Witam serdecznie Na badaniu usg narzdow rodnych w opisie napisano, ze mam zmiany miesniakowe na scianie macicy (dlugosc 3,6cm). 3 lata temu mialam robione rowniez badanie usg miednicy mniejszej i nic takiego mi nie stwierdzono. Dodam rowniez, ze mam dopiero 20lat. Natomiast w ubieglym roku mialam przeprowadzany zabieg na przepukline pachwinowa. Czy mozliwe ze echosygnal odbil sie od siatki i taki wynik badania usg ma zwiazek z ubiegloroczna operacja ? Jak inaczej moge upewnic sie, czy na pewno mam mięsniaka ? I jeszcze jedno pytanie: czy to prawda, ze po usunieciu miesniakow szwy czesto pekaja i donoszenie ciazy jest bardzo utrudnione ? Bardzo prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Czy mozliwe ze echosygnal odbil sie od siatki i taki wynik badania usg ma zwiazek z ubiegloroczna operacja ? - myslę, że absolutnie nie miało to wpływu na wynik badania USG Jak inaczej moge upewnic sie, czy na pewno mam mięsniaka ? - najlepszym badaniem w tym wypadku jest USG przezpochwowe, które w przypadku patologii narządu rodnego jest najbardziej wiarygodne I jeszcze jedno pytanie: czy to prawda, ze po usunieciu miesniakow szwy czesto pekaja i donoszenie ciazy jest bardzo utrudnione ? - takie przypadki to rzadkość, co do operacji mięśniaków musi o tym zadecydować ginekolog, czasami wystarczające jest leczenie zachowawcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi