Gość Kasia Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Witam od 3 lat mam zdiagnozowaną torbiel trzustki, która nieznacznie się powiekszyła (55 mm) - obecnie jej wielkość jest taka sama od roku. Gastrolog, który mnie leczył zalecał obserwowanie. Obecnie czuję jednak często ucisk, a po zjedzeniu cieżkostrawnego jedzenia ból. Miałam wykonywane USE (jest dostęp do torbieli przez żołądek), i wszystkie badania w tym markery nowotworowe, test na krew utajoną. Badania nic nie wykazały. Co mam robić, część osób proponuje mi zabieg. Prosze o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Dobrze by było w tej sprawie skonsultować się jeszcze bezpośrednio z chirurgiem. Torbiel nie jest duża jednak skoro daje dolegliwości może wymagać leczenia operacyjnego. Przed konsultacją z chirurgiem warto byłoby wykonać jeszcze kontrolne TK jamy brzusznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi