Gość Sonia Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Witam, Ostatnio mój proktolog przepisał mi lek Duspatalin retard na problemy jelitowe. Zapomniałam się zapaytac czy tabletki te nie wchodzą w interakcje z tabletkami antykoncepcyjnymi YAZ które przyjmuję. Skład tabletki YAZ: 0,02 mg etynyloestradiolu i 3 mg drospirenonu. skład tabletki Duspatlin retard: Skład: substancja czynna - 200 mg chlorowodorku mebeweryny* substancje pomocnicze: magnezu stearynian, talk, kopolimer akrylanu etylu i metakrylanu, hydroksypropylometyloceluloza, kwas metakrylowy - kopolimer akrylanu etylu (1:1), trójoctan glicerolu* skład kapsułki: żelatyna, tytanu dwutlenek. Bardzo proszę o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Nie wchodzą w interacje te dwa leki. Można je swobodnie razem stosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi