Gość Joanna Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Już blisko 4 tygodnie temu skręciłam staw skokowy. Założono mi gips na 3 tygodnie. Gips zdjęto w środę, czyli przedwczoraj. W tej chwili nie odczuwam bólu przy chodzeniu, noga powoli ładnie się rozciąga, ale jak tylko pochodzę, choćby trochę i o kulach noga w kostce natychmiast znacząco puchnie. Co robić? Ignorować to i chodzić mimo wszystko? Czy się oszczędzać i chodzić jak najmniej? Chciałabym chodzić i rozćwiczać tę nogę, ale nie wiem, czy nie robię sobie tym krzywdy. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Co robić? Ignorować to i chodzić mimo wszystko? Czy się oszczędzać i chodzić jak najmniej? - nie, radzę w tej sprawie udać się ponownie na konsultację do ortopedy, być może konieczne okaże się jeszcze usztywnienie na jakiś czas kończyny, takie obrzęki pojawiające się w czasie chodzenia mogą być sygnałem niecałkowitego wyleczenia skręcenia w stawie skokowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi