Gość K. Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Witam, czy stwierdzenie przepukliny pachwinowej (kwalifikującej się do operacji) jest możliwe tylko gdy wychodzi ona na wysokości penisa i praktycznie schodzi do moszny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Nie. Każdy rodzaj przepukliny czy to niewielkiej czy też dużej kwalifikuje się do leczenia operacyjnego. Kwalifikacje w tym względzie podejmuje zawsze chirurg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość k. Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Z tym że dla dwóch chirurgów u których byłem warunkiem jest *wychodzenie*. Jestem już po jednym zabiegu z jednej strony, z której rzeczywiście przepuklina *wychodziła* ale już wtedy odczuwałem drugą stronę (okolice kości biodrowej), była szansa na naprawienie obu stron za jednym razem laparaskopowo ale nic z tego bo dla chirurga ta druga strona się nie kwalifikowała chociaż jest bardziej dolegliwa od tej pierwszej - powoduje że jestem wręcz nie do życia, mówił że siedzi na razie w kanale pachwinowym czy coś koło tego. Dziwi mnie po operacji pierwszej strony że jest ona wykonywana jak dla mnie dość nisko - okolice łona, a wydawało mi się że będzie to przy wspomnianej kości biodrowej gdzie wydaje mi się że jest źródło przepukliny. A tak to schodzenie do moszny jest wyeliminowane ale powyżej nadal *coś* jest. Może źle myślę ale takie są moje odczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi