Gość Anna Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Moja 12-letnia córka ma usunięty pęcherzyk żółciowy żółciowy metodą laparoskopii i odczuwa ból w miejscu, gdzie miała usunięty pęcherzyk żółciowy promieniujący na plecy. Badanie USG wykazało: W rzucie pęcherzyka żółciowego widoczne obszary hyperechogeniczne z następowym cieniem akustycznym - złogi? Wątroba i trzustka normoechogeniczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Troszkę to pytanie jest nieprecyzyjne. To znaczy: kiedy był usunięty ten pęcherzyk (która to doba po zabiegu) i oczywiście czy ten wynik USG jest sprzed zabiegu czy też był wykonany po zabiegu? Czy ból występuje w okolicy pępka (tamtędy usuwa się pęcherzyk) czy też pod prawym łukiem żebrowym (tak znajdował się anatomicznie pęcherzyk)? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katarzyna Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Witam Jestem 10 dni po usunięciu woreczka żółciowego metodą laparoskopii i odczuwam ból w miejscu, gdzie miałam usunięty pęcherzyk żółciowy promieniujący na plecy, przy nabieraniu powietrza boli mnie w miejscu woreczka, okolica rany jest zapuchnięta Stosuje dietę.. Czy takie objawy są normalne po zabiegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi