Gość gocha Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Witam* Moja mama miała operacje wycięcia esicy wraz z przydatkami. Ciekawi mnie fakt dlaczego wycięto również przydatki ?wcześniej miała robione wszystkie badania ginekologiczne ktore nic nie wykazały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Nie wiem z jakiego powodu była wycinana esica. Zapewne z powodu guza albo na podłożu nowotworowym albo zapalnym. Jeśli guz naciekał przydatki (a to jest bardzo bliska okolica esicy) to w takim przypadku należy go usunąć w jednym bloku czyli esica wraz z guzem i przydatkami. To rutynowe postępowanie w takim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gocha Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 był to nowotwór esicy Adenocarcinoma tubulare G2 dokładny wynik histo-pat poznamy za 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Adenocarcinoma tubulare G2 - czyli jest to gruczolakorak cewkowy G2 (2 stopień zaawansowania histopatologicznego w skali 3-stopniowej) - trzeba poczekać na ostateczne rozpoznanie dopiero będzie można udzielić bardziej konkretnych odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi