Gość Anna 26 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Witam, Piszę, ponieważ mój mąż (24 lata) niestety od 4 lat męczy sie z torbielą włosową w okolicy krzyża. Przeszedł już 4 operacje i teraz czeka go 5. Za każdym razem miało być po wszystkim, ale przetoka powracała. Nie pomogły wizyty prywatne- wcale nie tanie. Nie mamy oboje już siły do tego - za przeproszeniem- dziadostwa. Cały czas zmiana opatrunków i zero normalnego życia... Moje pytanie: gdzie możemy znaleźć specjalistę w tym kierunku, który raz na zawsze pomoże nam się z tym uporać, Jesteśmy z województwa świętokrzyskiego, lekarz niekoniecznie musi być z tych okolic. Proszę o odpowiedź i pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Leczenie torbieli krzyżowej jest często bardzo skomplikowane i należy się liczyć z powikłaniami i problemami z tym związanymi. Nie wiem w jaki sposób dokładnie był leczony mąż, aby w jakiś sposób radzić w tym kierunku. Najlepszym sposobem leczenia jest wycięcie torbieli bez zamykania rany, aby goiła się powoli przez ziarninowanie. Torbiel musi być wycięta dokładnie wraz z przetokami i rana powinna być leczona na otwarto. Praktycznie nie ma chirurgów specjalizujących się tylko w leczeniu torbieli krzyżowej. Trzeba trafić na chirurga z doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna 26 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Dwie pierwsze operacje były zakończone zaszyciem rany, a dwie następne goiły się przez ziarninowanie. Dodatkowo stosowane były opatrunki węglowe. Mam nadzieje, że uda nam się znaleźć fachowca. Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi