Gość Dorota Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 U mojej 2,5 letniej córki zauważyłam dwukrotnie przy kąpieli asymetryczne uwypuklenie wzgórka łonowego po prawej stronie. Po lekkim uciśnięciu wszystko znika, tak jakby się wyrównuje?Wzgórek łonowy staje sie symetryczny. Uwypuklenie nie przemieszcza się nigdzie na bok. I po takim lekkim dotyku znika na dłuższy czas. Co to może być ? Przepuklina w tej lokalizacji chyba nie. Dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Rzeczywiście takie objawy u dziewczynek mogą wskazywać na obecność przepukliny pachwinowej. Radziłbym w tej sprawie jeszcze skonsultować się z chirurgiem dziecięcym, który na ten temat wyda ostateczną opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ola Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Moja córka ma tak samo. Czy była Pani już u lekarza? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Tak, byłam u lekarza. Jesteśmy już po zabiegu. To była przepuklina pachwinowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi