Gość Paweł Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Otóż jestem 3 dni po zabiegu. Miałem rekonstrukcję ACL lewego stawu kolanowego. Jestem już w domu i odczuwam dość silny ból z prawej strony tak pod kolanem(ale nie pod samym kolanem tylko troszkę w prawo). Ból odczuwany jest też troszkę nad kolanem w stronę uda. Zamieszczam obrazek z zaznaczonym obszarem bólu(Jest znaleziony z internetu, tylko w ramach pokazania miejsca): http://i34.tinypic.com/10s7xpg.jpg. Dodam, iż ból czuję tylko wtedy gdy poruszam nogą lub dotykam tego miejsca. Środki przeciwbólowe nie działają. Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Jest Pan w bardzo wczesnym okresie pooperacyjnym. Takie bóle pooperacyjne dla tego typu zabiegu są naturalne. Można spróbować zwiększenia dawki leku przeciwbólowego lub zmienić sam typ leku lub spróbować zastosować stabilizator zmniejszający ruchomość w stawie kolanowym (proszę w tej sprawie skonsultować się z ortopedą prowadzącym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi