Gość IWONA Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Piszę w nawiązaniu do Pana odp. : * jeśli miała Pani usuniętą torbiel endometrialną to nie był to zabieg na przewodzie pokarmowym. Dlatego nie trzeba stosować żadnej diety po zabiegu. Może Pani jeść jak dotychczas...* To jest NIEPRAWDA bo po laparoskopii lekarze zawsze zalecają diete lekkostrawną.Po zabiegu jest wzdęcie spowodowane wypełnienie gazem jamy brzusznzej.głównie z tego powodu należy stosować dietę!nie jeść surowych warzyw i owoców, nie pić gazowanych płynów, jeść pokarmy niskotłuszczowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Nie ma takiej potrzeby jestem tego pewny i mam bardzo duże doświadczenie w tym względzie. Prawdę powiedziawszy teorie niektórych lekarzy na ten temat są różne. Ja jednak z mojego doświadczenia wiem, że absolutnie nie ma takiej potrzeby. Gaz w jamie brzusznej po laparoskopii nie ma z tym nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi