Gość Bartosz Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Witam serdecznie ze względu na dolegliwości jelitowe miałem robiona gastroskopie i sigmoidoskopie. Z gastroskopii wyszedł refluks typu a , a z sigmoidoskopii przelwkle zapalenie jelita niespecyficzne. Mam pytanie jaki styl zycia prowadzic i jaka diete miec? zeby obie moje choroby sie nie pogarszaly? Czy powinienem na jelita zazywac jakies leki?np asamax? Na refuks zazywalem ORTANOL ale co na jelita? Z gory bardzo dziekuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anna Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 a jakie leki na to jelito Pan stosuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartosz Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zadnych, i dlatego pytam co powinienem brac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Dieta powinna być bogatoresztkowa, nie powodująca zaparć. Oczywiście warto byłoby na pewien okres włączyć leki z zawartością mesalazyny. Leczeniem najlepiej, żeby zajął się gastroenterolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi