Gość Jakub Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Witam, mam 15 lat i wczoraj byłem na badaniach sportowych . Wszystko było w porządku, oprócz wspomnianej w tytule próbie wysiłkowej.Po okolo 3 min. jazdy na rowerku, pielęgniarka kazała mi zejść ,gdyż miałem dodatkowe skurcze serca( gdy zszedłem, w ogóle nie czułem zmęczenia).Lekarz -internista kazał ,abym udał się do kardiologa i zebym wykonał echo i holtera.Podczas treningów i na meczach ,nigdy nie poczułem się źle ani nic , mam dobrą kondycję.Badania EKG w spoczynku było dobre.Moje pytanie : Czy jest to coś poważnego , te skurcze dodatkowe, czy może okazać się ,ze jestem nie zdolny do gry .Może to poprostu wynik tego ,ze dorastam. Dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Takie dodatkowe skurcze mogą być groźne dla Twojego zdrowia i wymagać ciągłego leczenia farmakologicznego. Zaburzenia pracy serca w czasie wysiłku mogą dyskwalifikować Ciebie od uprawiania czynnego sportu. Trzeba jeszcze w tej sprawie skonsultować się z kardiologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi