Gość Bartosz Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Witam serdecznie. We wczesnych latach dzieciństwa spadłem do piwnicy. Miałem *jakiś* uraz głowy, jak po paru latach sie okazało mialem pękniętą czaszkę w bodajże 3(trzech) miejscach. Wygląda to tak , że jesli podzielilibysmy gorna czesc głowy na polowe wzdluz głowy lewa strona na dlugosci 6 cm jest wklesnieta do srodka. Czytalem o jakichs rodzajach uzupelaniania ubytkow kosci, w tym czaszki. Czy taki zabieg moglby byc zrefundowany przez NFZ, jesli lekarz (chyba neurolog) stwierdzil by ze bez tej operacji sie nie obejdzie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Jeśli rzeczywiście lekarz neurolog czy tez neurochirurg stwierdzą, że taka operacja jest konieczna na pewno zostanie pokryta przez NFZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartosz Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 a czy mozliwe jest wypelnienie tej czaszki bez otwierania jej? w jakich przypadkach neurolog czy neurochirurg moze stwierdzic ze zabieg jest konieczny?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 A czy mozliwe jest wypelnienie tej czaszki bez otwierania jej? - nie ma takiej możliwości w jakich przypadkach neurolog czy neurochirurg moze stwierdzic ze zabieg jest konieczny? - na podstawie badania klinicznego i badań obrazowych np. RTG czaszki czy też TK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartosz Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 co takie badanie musialoby wykazac? że jest jakies zagrozenie zycia? czy to wgniecenie mozna uzupelnic jakas substancja lub czymkolwiek innym? jest to w tym miejsc : http://yfrog.com/1s1944470j chyba nie ma sensu otwierania jej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dagmara Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 A ja wlasnie jak byłam mała spadłam z łózka i kilka razy się uderzyłam w głowe i z tyłu też mam wklęśnięte i teraz czuje tam jakos dziwnie nie wiem jak opisac, to nie ból tylko cos innego. Czy ja tez mam pęknieta czaszke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi