Gość Mariush Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Po przebadaniu usuniętej tarczycy opisano: *Struma colloides nodosa partim adenomatosa*. Czy to oznacza nowotwora? Jeśli tak, to czy złośliwy czy nie? Jeśli nie jest to nowotwór, to jakie mogą być konsekwencje zdrowotne dla dalszej, ziemskiej egzystencji mojego taty? Jeśli mogą w ogóle powstać? Dziekuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Struma colloides nodosa partim adenomatosa - Wole koloidowe guzkowe częściowo gruczolakowate Czy to oznacza nowotwora? - nie jest to nowotwór, to tylko zmiana zwyrodnieniowa tarczycy Jeśli nie jest to nowotwór, to jakie mogą być konsekwencje zdrowotne dla dalszej, ziemskiej egzystencji mojego taty? - po operacji tarczycy w takim wypadku stosuje się hormonalną substytucję (czyli jedna tabletka raz dziennie rano) i nic poza tym, okresowo kontrola endokrynologiczna, brak konsekwencji zdrowotnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariush Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Dziękuję. Nie mogłem wcześniej, bo byłem na urlopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi