Gość Darek Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Witam. mam problem. Otóź podczas spania strasznie swędzi mnie skóra. Czasami normalnie nie mogę spać jak np. ostatniej nocy. Musiałem wstać, spłókać nogi i ręce lodowatą wodą i posmarować kremem NIVEA. I wtedy dopiero moglem normalnie spać. Nie wiem wgl co się dzieje. Proszę pomoc. PS. mam 15 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Trzeba o tym fakcie na początku poinformować rodziców i udać się z tym problemem do dermatologa. Prawdopodbnie masz uczulenie np. na jakiś materiał (np. pierze), w którym śpisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariush Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udaj się do alergologa. To uczulenie. Doraźnie możesz stosować amertil. Nie mniej odwiedź lekarza specjalistę. To konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariush Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Wypróbuj też dietę bez salicylanów. Z orzechami byłbym ostrożny. U mnie powodem swędzenia i dziwnych anomalii podczas testów alergologicznych było ... piwo:( No niestety. Wiem. Jak kumplom powiedzieć, że browara wypić nie możesz? DIETA WOLNA OD SALICYLANÓW. Zabrania się: o Mięta, rumianek, czerwone wino, piwo o Ziemniaki o Groch, ogórki, pomidory o Pestkowce (wiśnie, czereśnie, morele, śliwki) o Jabłka, winogrona, rodzynki, grapefruit, cytryny, pomarańcze o Banany, arbuzy, jeżyny, agrest, borówki, rabarbar o Przyprawy (pieprz, cynamon) o Ocet owocowy i winny o Produkty konserwowe, migdały, guma do żucia Zezwala się: o Woda mineralna, woda z kranu, herbata, kawa, coca cola o Mleko, ser, masło, margaryna o Mięsa zwierzęce, ryba, drób o Ryż, makaron o Fasola, marchew, sałata o Szpinak, fasola szparagowa, kalafior, seler o Rzodkiew, kukurydza, kiszona kapusta o Dynia, grzyby, szczypiorek, pietruszka, czosnek, cebula o Ocet naturalny, niearomatyzowany o Orzechy, oliwki, majonez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Darek Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Może to dlatego że przed snem zawsze zjem jakąś kanapkę z pomidorem i czasami szynką i ogórkiem ? ale to tak od 1h do 3h przed spaniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi