Gość Karolina Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Witam, od pewnego czasu zauważyłam, że pojawiły się u mnie zawroty głowy zwłaszcza gdy wstaje z krzesła lub łóżka a nawet gdy sie pochylam. Do tego czasem robi się troche ciemno przed oczami ale nie całkowicie tzw. * mroczki* jakby. Dodam, ze nie choruje a ni nic, uprawiam sport i nigdy nie narzekałam na zdrowie. Czy może to być spowodowane np pogodą tj. upałami i dusznościa powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Takie zawroty głowy mogą być związane z bardzo różnymi sytuacjami (także np. odwodnieniem organizmu czy też jego przegrzaniem na skutek wysokich temperatur otoczenia). Na pewno należy w tej sprawie udać się bezpośrednio do lekarza. Lekarz zbada i zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. Zawroty mogą być np. związane z słabym ciśnieniem krwi, zaburzeniami typu móżdżkowego czy też błędnikowego. Być może konieczna okaże się konsultacja neurologiczna czy też laryngologiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi