Gość Kazia Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Witam, 6 tygodni temu złamałąm 2 kość śródstopia. Lekarz założył mi gips, rozcięty - żeby w razie spuchnięcia można było go zdjąć na 5 tygodni. Po 2 tygodniach poszłam do kontroli, do innego lekarza, który po zrobieniu zdjęcia rentgenowskiego stwierdził, że nie widzi złamania, tylko już jakąś ryskę na kości. Zalecił zdjęcie gipsu za 2 tygodnie. Zdjęłam go 3 dni przed czasem i trochę tej nogi nadużyłam, spuchła, lecz po odpoczynku, smarowaniu fastumem i okładaniu lodem stan nogi znacznie się polepszył. Po kilku dniach przeszłam się kilka razy i zaobserwowałam lekką opuchliznę i lekkie zaróżowienie stopy. Stan ten utrzymuje sie do dziś. Jutro jadę na urlop, który jest już opłacony. Czy taka opuchlizna i inny kolor nogi (nieznacznie inny i raczej wtedy jak długo trzymam ją w dole) mogą wskazywać na jakieś powikłania z powodu eksploatacji nogi?Czy powinnam niezwłocznie udać się do lekarza? Tydzień temu byłam na kontroli, lekarz nawet tej nogi nie dotknął spojrzał tylko i powiedział, żeby przyjść za 2 tygodnie. Dodam, że przez 4 tyg. brałam zastrzyki w brzuch. Noga raczej nie boli, dziwne jest tylko to uczucie niemożności postawienia jej normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Nie powinny wystąpić komplikacje. Uczucie to wiąże się z długą przerwą w obciążaniu stopy. Oczywiście ze względu na oddalenie od m. zamieszkania proszę mniej obciążać kończynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi