Gość Kasia Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 5 lat temu przebylam artroskopię kolan ( chondromalacja rzepki z przecięciem troczków) w kwietniu 2010 po powrocie z pracy gdzie dzwigałam pudełka na paletę zauważyłam że moje kolano prawe jest napuchnięte i odczuwam ból przy kucaniu, poszłam do lekarza który przepisał mi maść i środki przeciwbólowe, tabletki brałam przez dwa dni bo strasznie się źle czułam po nich więc używałam maści, opuchlizna zeszła po około 1.5 tyg. A teraz znowu drugie - około 2.5 tyg. mam już napuchniete lewe kolano, a przy z gięciu kolana pod obciążeniem ( przy kucaniu) pojawia się duża bóla od zewnętrznej strony kolana a także w środku w stawie co uniemożliwia mi całkowite zgiecie kolana( sprawia to ból, a także uczucie jakby coś rosło w środku) smaruje kolano tą samą maścią co poprzedni ale wydaje mi się że opuchlizna się powiększa, muszę także dodać że przy dłuższym staniu mam bóle obuch kolan i powoduje to że aż cząsą mi się kolana ( coś takiego jak by były strasznie zmęczone) proszę o pomoc bo mieszkam za granicą i nie wiem co mam teraz z tym robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Na pewno musi Panią zbadać ortopeda. Trzeba by wykonać też kontrolne badanie RTG kolan. Takie objawy mogą świadczyć o stanie zapalnym kaltek maziowych stawu kolanowego albo np. o zaawansowanym procesie zwyrodnieniowym stawów kolanowych. Taki stan może wymagać podaży silnych leków przeciwzapalnych i przeciwbólowych bezpośrednio do stawu kolanowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi