Gość Paweł Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Trzy tygodnie temu złamałem najmniejszy palec u stopy uderzeniem o róg obudowy wanny, palec odgiął się na bok. W dniu złamania udałem się do szpitala, zdjęcie potwierdziło złamanie, lekarz trochę go naprostował i owinął plastrem (bez usztywnienia) łącząc z sąsiednim nakazując wizytę kontrolną za 4 ry tyg. Podczas zmiany plastra widzę, że palec zrósł się pod kątem (odstaje na zewnątrz i nie dotyka do ziemi). Czy istnieje jakaś szansa zrehabilitowania tego palca by maksymalnie zbliżyć go do stanu poprzedniego pomijając ponowne łamanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Trzeba w tej sprawie udać się na wizytę kontrolną do ortopedy. Na pewno zapewne wykonane zostanie zdjęcie kontrolne RTG. Dopiero na podstawie tego zdjęcia kontrolnego będzie można zadecydować o dalszym postępowaniu, czy zrost złamania jest zły czy dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mefisto Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Wiem, że ten temat został założony dawno temu ,ale piszę to ku przestrodze, gdyż miałam identyczna sytuacje tylko ze uderzyłam o drzwi. NIE WOLNO ZMIENIAĆ SAMEMU W DOMU TYCH PLASTRÓW!!! Jeśli lekarz usztywnił Ci jej raz to ten sam plaster powinieneś był nosić cały czas, a teraz to już cudów nie oczekuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi