Gość Edyta Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Witam, Od urodzenia mam krzywicę żeber. Są to wystające kości z obu stron. Szczerze mówiąc bardzo mi to przeszkadza ze względów kosmetycznych. Założenie trochę obciślejszej bluzki czy wyjście na plażę wiąże się z dużym stresem ze względu na widoczność w/w krzywicy. W związku z powyższym mam pytanie, czy tego rodzaju *schorzenie* jest operowane i jaki byłby koszt? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Takich zmian ze względów kosmetycznych nie operuje się, gdyż tą są zmiany stałe, pokrzywicze, utrwalone. Jedynie zaburzenia w budowie klatki piersiowej powodujące ucisk na płuca czy też lub/i serce wymagają korekcji chirurgicznej. Oczywiście można spróbować znaleźć jakąś dużą klinicznie klinikę chirurgii plastycznej, która być może podejmie się leczenia operacyjnego tego defektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi