Gość Aleksandra Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Witam!! Mam pytanie mój przyjaciel w kwietniu miał złamany kręgosłup w dwóch miejscach w odcinku szyjnym i lędźwiowym, obecnie czuł się juz dobrze, zaczął nawet rehabilitację. Od środy powróciły straszne bóle całego ciała tzn w odcinku piersiowym oraz ma kaszel, przy którym kilka razy odkaszlnął z krwią, cięzko mu się oddycha. Obecnie jest znowu unieruchomiony lezy z cewnikiem. Jakie mogą byc późne objawy, po okolo 3 miesiacach i czy one zagrażają życiu na obecnym etapie chory. Przyjaciel jest załamnany i zaczyna żegnac sie z zyciem. Bardzo boję sie o niego. Lezy w klinice w Toronto, moze jeszcze nie jest nic straconego. Proszę o najszybsza odpowiedź. Z góry bardzo bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Nie odpowiem na to pytanie konkretnie bez szczegółowych informacji klinicznych. Jeśli podałaby mi Pani jakie obecne są wyniki badań laboratoryjnych, obrazowych mógłbym coś więcej w tej sprawie się wypowiedzieć. Praktycznie po dużym urazie kręgosłupa (nie wiem czy oprócz tego nie było wcześniej stłuczenia płuc) mogło wystąpić każde powikłanie (np. w chwili obecnej ciężkie zapalenie płuc). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aleksandra Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Z tego co się dowiedziałam, od nadmiaru różnych leków wdało się zapalenie wątroby, dzisiaj mam otrzymać wyniki. W jakim stanie jest jego wątroba. Stłuczenia płuc na pewno nie było. Dzisiaj otrzymam wyniki to podam,mam tylko nadzieję, że watroba jest do uratowania, ponieważ czeka go kolejna operacja na kręgosłup, a przy złym stanie wątroby chyba nie powinno się operować, tak myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi