Gość Beata Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 1,5 mieiaca temu mialam przeprowadzona operacje powiekszenia piersi z cieciem dookola otoczki. 2.5 tyg potem zostaly wyjete szwy, jednak do dzis zostalo kilka strupkow. Dzis chcialam je zerwac i zauwazylam ze pod strupkiem jest niebieska nic, przypuszczam ze to nie usunieta nic, ktora ciagnie sie pod cieciem i stad dwa strupki wzdluz rany.. co powinnam teraz zrobic... na pewno usunac szew ale czy wystarczy wysuniecie go z jednej z ranek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Radzę udać się na kontrolę do chirurga, który Panią operował. On zadecyduje czy należy ten szew usuwać czy może pozostawić (niektóre szwy wchłaniają się same). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Beata Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Nie jest to zbytnio mozliwe bo musialabym udac sie do innego kraju.. a szwy mi wyjmowal ginekolog bo chirurg w tutejszej klinice mila urlop a ginekolog stwierdzil ze wyjmie je...i teraz sie okazuje ze zostawil mi szwy, one nie sa wchlaniane, bo chirurg plastyk ktory mnie operowal kazal wyjac w mojej klinice 12 dni po operacji. probowalam sama wyjac go ale on utknal, ne moge go wyjac!! przypuszczam ze sie zrosl z blizna... co mam zrobic, czy to zaniedbanie ze strony ginekologa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Żadne zaniedbanie. Najlepiej usuwać szwy w miejscu, gdzie było się operowanym. Techniki zakładania szwów są bardzo różne, dlatego i sposoby wyjmowania tych szwów są różne. Nie każdy lekarz (zwłaszcza ginekolog) musi się na tym znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Beata Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 ok, dziekuje za odpowiedz... to tego samego chirurga nie moge jechac ale jutro jade do innego,mam nadzieje ze po 1.5miesiaca od operacji do zdjecia szwow nie bedzie duzych blizn... dziekuje i pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi