Gość Marcin Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Witam. 2.5 roku temu stwierdzono u mnie zespół ladda i usunięto mi 100cm jelita krętego i od tamtej pory mam ciągłe biegunki nawet i 10 razy dziennie musze latac do wc. Lekarz zlecił mi Debridat(3x1 tabletka)+ witamine B complex(3x2 tabletki) lecz to za bardzo nie pomaga. Chciałbym się dowiedzieć czy jest moze jakies inne lekarstwo na to czy moze jakis inny sposób zeby zachamowac lub pozbyć sie tych uciążliwych biegunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Najlepiej, aby leczeniem zajął się gastroenterolog. Debridat raczej ma słabe działanie zmniejszające perystaltykę jelit. Być może konieczne okaże się zastosowanie leków o mocniejszym działaniu np. Loperamid. Trzeba w tej sprawie jeszcze skonsultować się z gastroenterologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi