Gość Alan Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Witam, po ostatnim wypadzie na wspinaczke na zewnetrznej stronie lewej dloni pojawil sie dziwny guz. Lokalizacja : ponizej lini nadgarstkaokolo 2 cm, na przedluzeniu sciegna palca wskazujacego. w dotyku jestem pewny iz jest kosc lub sciegno (jest twarde jak kosc) kiedy wygne dlon w lyzke guz/kosc zuwydatnia sie bardziej, ma okolo 7-10 mm srednicy. Dlon mam 100 % sprawna, lekki bol pojawia sie tylko gdy wygne dlon w lyzke. Czy moze to byc cos powanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 dobrze było by zaznaczyć na grafice miejsce guza, nie chce mi się wierzyć że jest umiejscowiony na ścięgnie II palca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dysydent Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 To może być ganglion czyli torbiel galaretowata. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2e/Ganglion-cyst.jpg . Oczywiście pewności nie mam. Proponuje udać się do lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość l Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Carpometacarpal bossing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi