Gość marlena Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Witam jak duże znaczenie ma w raku G-1 (czytałam ,że to najnizszy stopień złosliwości)jednak wszedzie spotykam się z z zaawansowaniem 1, 2. 3,4 stopnia, czy właśnie to G-1 jest tak mało ważne , czy obserwując chorych na raka odbytnicy faktycznie Pan zauważył ,że to G-1 daje wolniej przerzuty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zwykle idzie to ze sobą w parze. G-1 oznacza, że pobrany materiał do badania histopatologicznego jest wysokozróżnicowany, co wiąże się z późniejszym występowaniem przerzutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hanka Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 mialam raka jelita rok temu G1,zadnej chemioterapi i wspaniala prognoza wezly chlonne wszystkie czyste,pluca zdrowe i watroba pol roku temu robilam datomografie i wszystko dobrze dzisiaj rok od operacji wznowa,guz w plucach ze wzgledu na umieszczenie operacja za tydzien nie wiem gdzie ta dobra prognoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marlena Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Haniu , a jaki miałaś stopień zaawansowania??,czy po operacji miałaś stomie?? mój tata ma drugi stopień+G1 , jest po chemioterapii i radioterapii- guż odbytnicy,ma kolostomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hanka Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Marlena mam stomie bo guz rosl bliski zwieraczy chemia nie pomaga za bardzo na wysokozroznicowany stopien zlosliwosci dlatego wedlug onkologa jej nie dostalam szkoda tylko ze po roku mam wznowe w plucach a co bedzie dalej to mozna sie doczytac, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marlena Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Panie doktorze, czy faktycznie chemia jest nieskuteczna w przypadku G-1 , nam lekarz wręcz przeciwnie zalecił ją, jak również radioterapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 WYdaje mi się, że skuteczność chemii zależy od rodzaju nowotworu, tzn. niektóre na nie nie reagują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi