Gość Piotrek Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Panie doktorze ! od początku maja br. mam problemy jelitowe, które polegają na zaparciu i stałym wybudzaniu w nocy (około 3 godziny pobudka i już nie usnę). Wykonałem kilkakrotnie wyniki morfologii, ob, crp oraz dwukrotnie usg i wszystko niby wzorowo. Wykonałem w lipcu wirtualną kolonoskopię jelita grubego i bardzo ładnie na zdjęciu widać że tam jest *czyściutko*. W stolcu nie widać śladów krwi. Lekarz rodzinny przypisał mi Duspatalin retard i syrop Lactulosum. Po syropie faktycznie z wypróżnianiem jest lepiej, ale problem tkwi w tym dlaczego mam dalej problemy ze snem i dlaczego pobolewa mnie z prawej strony po oddaniu stolca. Może to czasami coś z jelitem krętym, bo tego badanie nie obejmowało, a ja cały czas tylko mówiłem lekarzom o jelicie grubym ??? A i odnoszę wrażenie że jak rano przed śniadaniem w pracy zażyję Duspatalin to on jakoby pogarszał samopoczucie. Cały czas mnie nurtuje sugestia, że to choroba nowotworowa. Mam 48 lat i nikt z mojej rodziny nigdy na taką chorobę nie chorował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Mogą to być zrosty lub ostatecznie zespół jelita drażliwego. Można wykonać badanie usg jamy brzusznej. W opisanej okolicy znajdują się inne narządy, które mogą być przyczyną dolegliwości. Ból może również promieniować z innej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mario21 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Cześć, kilka dni temu stwierdzono u mnie nerwicę natręctw, diagnoza była dla mnie dość trudna bo poczytałem trochę w sieci czym się może skończyć i nie ukrywam że chciał bym tego uniknąć. Ale przejdę od razu do rzeczy, mam skontaktować się z psychologiem, czy może z psychiatrą? Polecono mi tego pana http://psychiatra-gabinet.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi