Gość Ania Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Witam!Mam blizny po samookaleczeniu na ręku.Blizny mają 14 lat, są cienkie i mało widoczne, ale czuje ogromny dyskomfort z ich powodu,Rodzaj wykonywanej przeze mnie pracy nie pozwala mi na to aby je pokazywac.Czy istnieje jakiś sposób na usnięcie ich np. maściami lub zabiegiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Najlepiej w tej sprawie skonsultować się z chirurgiem estetycznym. Jest bardzo wiele metod powodujących usunięcie blizn lub zmniejszających ich szpecący wygląd. Można je usuwać chirurgicznie, ostrzykiwać różnymi preparatami, stosować laseroterapię,używać różnych maści czy też żelów. Musi blizny obejrzeć fachowiec i dopiero on zadecyduje w jaki sposób z nimi postępować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aleksandra Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Jak opatrywać rany po tego typu *wypadku* (jeśli nie są głębokie i nie wymagają szycia), żeby zmniejszyć prawdopodobieństwo powstania blizn, lub żeby były one jak najmniejsze? Po czym poznać, że jednak wymaga szycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi