Gość ola Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Witam. Od jakichs 2 miesiecy bardzo swedzi mnie rowek pod kościa ogonowa, nad odbytem. Nieraz tak swedzi ze nie mozna wytrzymac, zrobiły mi sie w tym miejscu blizny. Wyglada to tak jakby pękało i sie pozniej goiło. smarowałam maścia z wit. A bo czułam ze skora jest tak napieta i mi dlatego peka. ale to zastosowaniu kilka razy witaminy A JEST JESZCZE GORZEJ. CO TO MOZE BYC. BO DO LEKARZA WSTYDZE SIE ISC A MAM 22LATA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Być może to jakiś proces uczuleniowy. Radziłbym w tej sprawie skonsultować się z dermatologiem. Bez bezpośredniego badania trudno określić co może być przyczyną tychże dolegliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zośka Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Polecam maść ,,RECTOSTOP* przeznaczoną dokładnie na świąd oraz stany zapalne tej części ciała. Działa rewelacyjnie, koszt około 12 zł.Problem znika po kilkakrotnym stosowaniu. Wyrzuć też stringi i wróć do klasycznych, bawełnianych majtek. Pierz je tyko w mydle i dobrze płucz. Póki problem nie zniknie, po smarowaniu maścią wkładaj między pośladki kawałek waty, gdyż żółty kolor maści może plamić bieliznę. Kup sobie też wapno dla alergików lub tabletki na alergię, 10 sztuk dostępne są bez recepty. Uważaj też na wszystkie cudowne, chemiczne wynalazki do mycia ciała. Używaj tylko czegoś , co jest przeznaczone również dla niemowląt. Takie kosmetyki nie alergizują. Pozdrawiam i życzę powrotu do zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dorcia Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 cześć Ola, czy możesz napisac co to było bo chyba mam to samo? Czesto miewam jakies alergie, wiec mialam poczekac az zniknie, ale chyba nie zamierza zejsc i bede musiala isc do drmatologa */ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daria Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 mam dokładnie to samo, dostałam po dość długim bo ponad 3 tygodniowym leczeniu antybiotykami na choroby kobiece, lekarz powiedział ze to normalna grzybica, przepisał distreptaze w czopkach i maść Clotrimazolum. Guzik pomogło, na początku trochę tak, a nawet całkowicie przestało swędzieć, ale teraz znowu wróciło. jest 2 w nocy a ja nie spie bo tak swedzi!! I tak sobie mysle, że to chyba przez to ze nie brałam leków osłonowych do antybiotyków. Tzn troche brałam w trakcie leczenia, ale pozniej mi się nie chciało, chociaz lekarz kazal brac jeszcze jakis miesiąc po leczeniu. Dodam, ze leczył mi to ginekolog, nie dermatolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bronek Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Mam taka sama sytuacje, jak zaczyna sie swedzenie to drapie az do bolu.Ostatnio trafilem na masc ktora bardz mi pomaga.sa to dwie oddzielne stosuje sie je razem. Mozna ja dostac jako jedna masc. Cotrimazole 1% iBetamethasone Dipropionate 0,05 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gosc Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 zbadaj sie na cukrzycę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kowal Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Mam ten sam problem.. jest 5 rano a ja sie drapie jak szalony.. sorki ze odkopuje ale czy ta masc o ktorej mowi zoska *RECTOSCOP* jest dostepna w Angli? Bo tu obecnie mieszkam, pracuje calymi dniami i nie mam kiedy isc z tym do lekarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zygmunt Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Juz stosuje masc tydzien -Unguentum Undecyleniucum pomaga ale nie bylem u lekrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ana Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Zygmuncie napisz jeszcze co to za maść i gdzie ją kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zygmunt Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Prosze przeczytac w jnernecie-bez recpty .Ale dalej smaruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aga Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Sprawdźcie czy nie macie owsików bo one dają takie objawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Maść Posterisan też pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anka Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Jejku :( ja tez to mam, clotrimazol nic nie pomogl, nawet masci z hormonami nie pomagaja.. Wybieram sie w koncu do skornego bo nie idzie z tego swedzenia :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ona Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Mnie właśnie znowu swędzi rowek między pośladkami, jest godzina 01:27 w nocy .Nie daje już rady tak swędzi to dziadostwo ,ja mam to co jakiś czas i nie wiem od czego. Jak zaczynam drapac to aż do krwi, a później to piecze i boli. Choruje na cukrzycę czy to może mieć jakiś związek z tym? Dodam jeszcze że jak tam dotkne to zawsze wyczuwam jakby jakąś kostkę małą. Wstydzę się z tym problemem iść do lekarza i wypinac dupencje , wiadomo to jest mega krepujace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ona Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Tzn krostkę a nie kostke acha na cukrzycę się lecze biorę leki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sabi Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Mnie pomaga L3Prurigo maśc sprubujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Beata Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Mam ten sam problem od nie dawna , przy myciu się użyłam szare mydło a po posmarowałem panten krem dla dzieci bardzo gesty Coś jak bepanten . Miałam już siniaki i nie da się wytrzymać nie drapać okropne . Nie wiem czemu coś takiego ale mam spokój narazie i jestem zadowolona uffff . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mario Opublikowano 21 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 Mnie doraźnie pomagają nawilżane husteczki dla dzieci z lanoliną i po kąpieli octenisept na podrażnione miejsce.Nie używajcie szorstkiej gąbki podczas kąpieli i mycia okolic "rowka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi