Gość jan Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Bardzo proszę o interpretacje wyniku badania moczu. Scan badania: http://img227.imageshack.us/my.php?image=badanietc5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Wynik badania ogólnego moczu jest wynikiem prawidłowym. Nabłonki w moczu znajdują się w wyniku złuszczania z dróg moczowych i w takiej ilości jest to norma, podobnie jak leukocyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jan Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Dziękuje za odpowiedz. Badanie zrobiłem ponieważ czasami odczuwam pieczenie albo ból Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jan Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Jeszcze mam jedno pytane. Czy jak miałbym zapalenie jąder/jądra albo najądrzy/najądrza to wyniki byłyby inne? dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Mogą być prawidłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jan Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Jakie badanie należy wykonać żeby wykluczyć zapalenie jąder/jądra i najądrzy/najądrza?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Zwykle występuje temperatura, występuje wyczuwalna zmiana jąder/najądra. Trzeba zrobić badanie krwi: morfologia, CRP, OB oraz usg zawartości moszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Witam serdecznie, Kilka dni temu wykonałem badanie bakteriologiczne moczu. Poniżej zamieszczam wyniki (skan): http://img6.imageshack.us/img6/4852/badaniemoczu.jpg Na karcie z wynikami jest informacja, że w moczu wyhodowano: *pomiej* 10^3 kom. bakt./n Chciałbym się dowiedzieć z czym mam do czynienia zanim wybiorę się do specjalisty. Z góry bardzo dziękuję za interpretację wyniku. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi