Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Usuwanie znamienia

Gość Paulina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 20 lat i na lewej ręce znamię. Byłam u dermatologa który powiedział mi że to nie jest nic groźnego i nie należy się o to bać bo jest to zwykła myszka. Jednak jest ona bardzo duża i nie jest mi z nią dobrze. Największy problem stanowi ono wtedy kiedy jest lato ponieważ bardzo się go wstydzę, gdy jest inna pora roku wystarczy że ubiorę bluzkę z długim lub 3/4 rękawem. Moje pytanie brzmi jak może zostać to znamię usunięte i jaki sposób byłby najlepszy? Czy zabieg byłby bolesny i jest groźny bo boję się trochę chirurgicznego usuwania? Jak długo potrwa gojenie i czy pozostanie jakaś blizna? Jeśli tak czy duża i bardzo widoczna? W załączniku przesyłam zdjęcie. Tutaj jest link do zdjęcia mojego znamienia: http://www.sendspace.pl/file/2a724c626bdbfcf3d48cc9d Bardzo zależy mi na odpowiedzi. Pozdrawiam Paulina.

Moje pytanie brzmi jak może zostać to znamię usunięte i jaki sposób byłby najlepszy? - najlepiej znamię w spoób klasyczny, za pomocą skalpela usunąć w znieczuleniu miejscowym, z następowym badaniem histopatologicznym Czy zabieg byłby bolesny i jest groźny bo boję się trochę chirurgicznego usuwania? - nie, zabieg taki wykonywany jest w znieczuleniu miejscowym Jak długo potrwa gojenie i czy pozostanie jakaś blizna? - około 2 tygodnie, blizna zawsze zostanie Jeśli tak czy duża i bardzo widoczna? - większa niż znamię na długości, tylko będzie wąska, aby blizna była mało widoczna najlepiej, żeby zabieg wykonał chirurg plastyczny (odpłatnie)