Gość Stefan Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 WItam serdecznie wygląda na to że mam przetoke okołoodbytniczą.Miałem ropnia , pdoobno uleczonego.Do dziś coś wydobywa sie z blizny , ropa z domieszką krwi.Nic mnie nie boli , nic mi nie jest.Lekarz twierdzi że to bakterie żyjące w bliżnie.Ja czytam fora , i chyba nie moge sie z nim zgodzić.Co do czytania for to przeraża mnie wizja leczenia przetoki , operacje , nawroty itd. Stąd moje pytanie czy można żyć z przetoką skoro nic nie boli.Jak dbać o nią jeśli tak. Dziękuje za odp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Tak można żyć nie wykonując operacji z taką przetoką. Praktycznie nie ma określonych leków czy też czynności specjalistycznych w przypadku przewlekłej przetoki. Trzeba tylko utrzymywać odpowiednią higienę tej okolicy. Radzę jeszcze w tej sprawie skonsultować się z proktologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Stefan jak u ciebie sytuacja z przetoka? proszę o kontakt bo mam identyczny problem juz prawie rok a boje sue operacji itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Wizyta u doktora wskazana, tu znajdziesz zdjęcia chorób odbytu http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi