Gość Asia Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Witam, w nocy z wtorku na środę miałam usunięty wyrostek robaczkowy normalną metodą, ożadnych powikłaniach nic mi nie wiadomo, nie było też raczej żadnych rozlewów bo nie miałam drenu tylko odrazu zostałam zaszyta. Jednym z objawów były ostre biegunki w poniedziałek i wtorek, więc najprawdopodobniej jelita po operacji były całkowicie puste... jeść zaczęłam od czwartku (najpierw kleiki, od piątku dieta lekkostrawna), w sobotę wypisano mnie do domu. Dziś jest niedziela czyli 5 dzień po operacji a nadal nie było wypróżnienia, gazy są normalnie, ale nie mam uczucia *parcia* a do tego mam bardzo wzdęty brzuch (jak piłka). Lekarze wzdęcia uznali za normalne, ale martwi mnie brak stolca (myślałam, że po powrocie do domu jakoś się wszystko ustatkuje a dziś nadal nic). Od wczoraj wieczór zażyłam 2 łyżki syropu laktulozum ale nadal zero efektów. Mam zatem pytanie jak długo taki stan może potrwać i czy zmienić środek przeczyszczający na jakiś inny oraz kiedy ewentualnie zgłosić się do lekarza, gdyby nadal nic się nie działo :/ oprócz tego czuję się bardzo dobrze, nei mam nudności, gorączki, dolegliwości bólowe są umiarkowane, apetyt mam dobry dodam że pooperacyjnie przyjmuję gasec i paracetamol, natomiast przewlekle przyjmuję seronil wiec moze to wina tego leku? Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 jak długo taki stan może potrwać - czasami kilka dni po takim zabiegu, tym bardziej, że praktycznie Pani przewód pokarmowy był całkowicie odciążony i czy zmienić środek przeczyszczający na jakiś inny - nie ma takiej potrzeby, można powtórzyć dawki aż do efektu oraz kiedy ewentualnie zgłosić się do lekarza, gdyby nadal nic się nie działo :/ - stolec powinien pojawić się w przeciągu najbliższych 2-3 dni przewlekle przyjmuję seronil wiec moze to wina tego leku? - Seronil też może powodować wzdęcia i zaparcia jednak przy dłuższym stosowaniu nie powinny już takie dolegliwości występować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Witam, Tydzień temu miałam usówany wyrostek ale mam problemy z wypróżnianiem. Mam bardzo nabrzmiały brzuch i czuję sie pełna, oczywiście przestrzegam zalecanej diety. Moje pytanie brrzmi czy mogę brać coś na przczyszczenie np.pić parafinę ? Dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi