Gość tomasz Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Witam mój synek 3 letni ma 2 jąderka wędrujące, byliśmy na usg i stiwerdzono, że ma liczne mikrozwapnienia na obu jąderkach, co to oznacza mikrozwapnienia jaka to przyczyna i czym grozi. Bo temat wnętrostwa jest mi znany ! diękuję z góry za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Takie mikrozwapnienia mogą świadczyć o podłożu zwyrodnieniowym być może na podłożu zapalnym. Raczej to nic niepokojącego. Proszę jeszcze w tej sprawie porozmawiać z prowadzącym chirurgiem dziecięcym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olek Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 dzien dobry ja tez mialem jadra wedrujace mialem w brzuchu a zwapnienia to sa jakies zmiany niezagrazajace ja tez to mam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi