Gość ALA Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Moim problemem sa wzdecia zawsze po godz 15.00 niezaleznie od tego czy cos zjem czy nie.mam tez bole brzucha z prawej albo lewej strony w okolicy kosci biodrowej lub czasami pod zebrami ,do tego mam zgage .Lekarz twierdzi ze to zespol jelita wrazliwego.mam wrazenie jak by moj organizm jakby nie przyjmował wogole jedzenie .co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Aby stwierdzić czy przyczyną jest rzeczywiście zespół jelita drażliwego trzeba najpierw wykonać badania wykluczające patologię morfotyczną w zakresie przewodu pokarmowego (np. wrzody, zapalenie, guzy). Dobra diagnostyka polegałaby na wykonaniu USG jamy brzusznej, gastroskopii i kolonoskopii. Najlepiej z tym problemem udać się na konsultację do gastroenterologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ALA Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 miałam robiona gastroskopie i stwierdzono przełyk i wpust bez zmian przy ogladaniu na wprost. w inwersji cechy małej przepukliny wslizgowej rozworu przełykowego przepony. jeziorko obfite szare.błona sluzowa całego zoladka w łagodnej gastropatii rumieniowej.odzwierk ,opuszka i czesc zastepujaca bez zmian, test urazowy ujemny. w kolonoskopii blona sluzowa jelita gladka o zachowanej architektonice gruczoliwej z cechami melanozy znacznego stopnia.dgn endoskopowo w norma.czynnosciowe zaburzenia jelita grubego k59.0. wusg wyszło wszystko ok .biore leki debridin , meteospasmyl bioprazol ale to słabo pomaga .prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi