Gość Reka Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Odebrałam wynik biopsji aspiracyjnej cienkoigłowej, który brzmi:BAC torbieli piersi prawej na godz. 1-szej pod usg. Z nakłucia uzyskano około 1 ml mętnego zielonkawego płynu. W rozmazach skąpa treść białkowa i liczne płaty komórek apokrynowych sutka bez cech atypii cytologicznej. Obraz cytologiczny zmian łagodnych ,*cystis apocrinalis mammaae*. Proszę o proste wyjaśnienie wyniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 cystis apocrinalis mammaae - oznacza torbiel z gruczołów apokrynowych czyli mlecznych sutka - to łagodna zmiana torbielowata, wystarczającym postępowaniem leczniczym w tym przypadku jest opróżnianie takiej torbieli biopsjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Milena Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Witam, mam 24 lata. Otrzymałam wynik biopsji i napisane jest: *Laesio benigna apocrinalis in tumore mammae sinistrae* Co to oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi