Gość Marcin Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Witam, od około dwóch lat mam ból w dolnej okolicy brzucha po prawej stronie który przechodzi w tył pleców, często mi jest się też czasem schylić bo tak boli, może to nie jest taki mocny ból, ale ciągle to czuje i bardzo mi dokucza, robiłem wyniki krwi i moczu wyszło, że wszystko jest dobrze, zrobiłem badanie usg i wykazało, że mam w dolnej części brzucha po prawej stronie w prawym dole biodrowym pojedyńcze węzły chłonne o wymiarach podłużnych do 8 mm. byłem z tym wynikiem u lekarza rodzinnego i chirurga i nikt nic nie wie. Zrobiłem zdjęcie rentgenowskie prawego dołu biodrowego i też wszystko jest dobrze. Zrobiłem test na krew utajoną w kale i wynik był negatywny. Proszę bardzo o pomoc, ponieważ bardzo mi to przeszkadza w życiu codziennym i zawodowym, gdyż jestem policjantem i przeszkadza mi to w pracy. Proszę o pomoc chirurga. Co powinienem teraz zrobić. Dodam, że jak się wykąpię w gorącej wodzie to cały ból na około 30 minut znika, a tabletki przeciwbólowe nie pomagają. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Proszę jeszcze spróbować wykonać RTG odcinka lędźwiowo-krzyżowego kręgosłupa. Takie bóle mogą być związane z patologią w zakresie tego odcinka kręgosłupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iza Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Witam,ja również miewam bóle w okolicy prawego dołu biodrowego,już od ponad dwóch miesięcy,a także bóle pleców w odcinku lędźwiowo-krzyżowym,jednak bardziej dokuczają mi bóle brzucha.Trzykrotnie byłam już na izbie przyjęć z podejrzeniem kamicy nerkowej a potem wyrostka,badania nie potwierdziły wstępnego rozpoznania.Ból nie jest bardzo silny,ale dokuczliwy i pogarsza jakość i komfort życia.Z badań miałam 3 razy usg,konsultacje ginekologiczne,badania krwi,moczu i kał na pasożyty,wszystko w normie(w usg tylko powiększone węzły krezkowe w prawym dole biodrowym,ale przy następnym usg węzły były w normie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi