Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ból na dole brzucha po prawej stronie przechodzący do tyłu pleców

Gość Marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od około dwóch lat mam ból w dolnej okolicy brzucha po prawej stronie który przechodzi w tył pleców, często mi jest się też czasem schylić bo tak boli, może to nie jest taki mocny ból, ale ciągle to czuje i bardzo mi dokucza, robiłem wyniki krwi i moczu wyszło, że wszystko jest dobrze, zrobiłem badanie usg i wykazało, że mam w dolnej części brzucha po prawej stronie w prawym dole biodrowym pojedyńcze węzły chłonne o wymiarach podłużnych do 8 mm. byłem z tym wynikiem u lekarza rodzinnego i chirurga i nikt nic nie wie. Zrobiłem zdjęcie rentgenowskie prawego dołu biodrowego i też wszystko jest dobrze. Zrobiłem test na krew utajoną w kale i wynik był negatywny. Proszę bardzo o pomoc, ponieważ bardzo mi to przeszkadza w życiu codziennym i zawodowym, gdyż jestem policjantem i przeszkadza mi to w pracy. Proszę o pomoc chirurga. Co powinienem teraz zrobić. Dodam, że jak się wykąpię w gorącej wodzie to cały ból na około 30 minut znika, a tabletki przeciwbólowe nie pomagają. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Witam,ja również miewam bóle w okolicy prawego dołu biodrowego,już od ponad dwóch miesięcy,a także bóle pleców w odcinku lędźwiowo-krzyżowym,jednak bardziej dokuczają mi bóle brzucha.Trzykrotnie byłam już na izbie przyjęć z podejrzeniem kamicy nerkowej a potem wyrostka,badania nie potwierdziły wstępnego rozpoznania.Ból nie jest bardzo silny,ale dokuczliwy i pogarsza jakość i komfort życia.Z badań miałam 3 razy usg,konsultacje ginekologiczne,badania krwi,moczu i kał na pasożyty,wszystko w normie(w usg tylko powiększone węzły krezkowe w prawym dole biodrowym,ale przy następnym usg węzły były w normie.