Gość Maria Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Witam! Mam pytanie dotyczące symmastii, którą podejrzewam, że mam. Nie jest to jednak wynik operacji piersi, tylko mój naturalny defekt. W wieku około 16 lat moje piersi bardzo szybko urosły i połączyły się na mostku. W tym momencie mam 22 lata. Od ok. 1,5 roku noszę prawidłowo dobrany rozmiar biustonosza (zapraszam na Lobby Biuściastych), który delikatnie skorygował wadę, jednak w stopniu niewystarczającym. Dodam, że mój biust jest raczej mały, jednak proporcjonalny do mojej sylwetki (jestem ogólnie malutka -155cm, 47kg, biust 60F). Czy istnieje nieoperacyjny sposób usunięcia tego defektu? szukając informacji na temat symmastii znajdowałam tylko takie, które dotyczyły komplikacji pooperacyjnych, nie spotkałam się nigdzie z naturalnie występującą przypadłością. Niestety u ginekologa nie uzyskałam żadnych informacji, lekarz zupełnie mnie zbagatelizował, wręcz wyśmiał. Co mogę zrobić aby poprawić wygląd biustu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Taki defekt w budowie sutków może być tylko skorygowany przez chirurgów plastyków zajmujących się plasyką sutków. Proszę w tej sprawie do nich się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kate Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Witam rowniez sie dolaczam do pytania. Takze mam wrodzona symmastie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi