Gość Tomasz Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 Witam. Wczoraj obiad jadłem po pracy ok. 17. Napiszę co zjadłem, bo to może mieć znaczenie -ziemniaki z zsiadłym mlekiem. Po około 1,5h napiłem się wody mineralnej. A potem za ok. 30 minut zjadłem owoce (arbuz, jabłka, melon i nektarynka). Za jakieś 40-60 minut zacząłem mieć straszne bóle podbrzusza tak, że nie mogłem oddychać i się wyprostować. Poszedłem do WC i w ciągu 30 minut oddałem 4x papkowaty stolec. Dziwne jest to, że już przy drugim stolcu zaczęły się w nim pojawiać kawałki owoców, które jadłem wcześniej 1,5h temu. Czy może się tak dziać przy biegunce? Co mogło spowodować, że miałem taki problem? W ubiegłym roku miałem wykonywaną kolonoskopię, ponieważ odczuwałem ból oraz ciągnięcie w dole brzucha po lewej stronie oraz w dole pleców po lewej stronie. Okazało się, że mam esicę ufiksowaną w zrostach. Czy powinienem się udać z tym do lekarza czy raczej potrakotować za *wypadek przy pracy*?? Najbardziej mnie zastanawia dlaczego te owoce przeleciały przeze mnie w ciągu 1,5h i czy to jest normalne przy biegunce. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 Czy może się tak dziać przy biegunce? - tak, w biegunce dochodzi najczęściej do przyspieszonego pasażu w przewodzie pokarmowym Co mogło spowodować, że miałem taki problem? - być może nadwrażliwość na laktozę zawartą w zsiadłym mleku w połączeniu z owocami Czy powinienem się udać z tym do lekarza czy raczej potrakotować za *wypadek przy pracy*? - raczej to pojedynczy incydent, w razie częstego pojawiania się trzeba to skonsultować bezpośrednio z lekarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość an Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 ja myślę że musisz po prostu siebie obserwować i uważać na jedzenie bo jelita są kapryśne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi